Lažna pita sa tikvicama je super izbor za bilo koji obrok.

Uskoro kreće sezona tikvica, ali njih možete da nađete preko cele godine. Ovo lagano povrće puno vode je idealno ako ste na nekom režimu, ali i za pravljenje jela koja su laka i brza. Korisne su za punjenje, pohovanje, za pravljenje musake..., a sve popularniji postaju recepti i za lažne pite. Za njih je potrebno svega nekoliko sastojaka i to jeftinih, a na kraju se sve pomeša u jednojposudi i ispeče.
- Sastojci:
- 2 tikvice
- 1 jaje
- 100 ml mleka
- 1 kašika parmezana
- 60 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- maslinovo ulje
Priprema:
Tikvice isecite na baš tanke kolutove, pa posolite i ostavite da puste vodu. U posudi umutite jaje sa mlekom, pa dodajte parmezan i brašno. Sjedinite, pa sipajte prašak za pecivo i opet promešajte.Tikvice procedite i osušite ubrusom, pa dodajte u smesu sa mlekom i jajetom. Promešajte. Sipajte smesu u nauljeni kalup i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 40-45 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE
Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.