Uskoro kreće sezona tikvica, ali njih možete da nađete preko cele godine. Ovo lagano povrće puno vode je idealno ako ste na nekom režimu, ali i za pravljenje jela koja su laka i brza. Korisne su za punjenje, pohovanje, za pravljenje musake..., a sve popularniji postaju recepti i za lažne pite. Za njih je potrebno svega nekoliko sastojaka i to jeftinih, a na kraju se sve pomeša u jednojposudi i ispeče.

  • Sastojci:
  • 2 tikvice
  • 1 jaje
  • 100 ml mleka
  • 1 kašika parmezana
  • 60 g brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo 
  • maslinovo ulje

Priprema:
Tikvice isecite na baš tanke kolutove, pa posolite i ostavite da puste vodu. U posudi umutite jaje sa mlekom, pa dodajte parmezan i brašno. Sjedinite, pa sipajte prašak za pecivo i opet promešajte.Tikvice procedite i osušite ubrusom, pa dodajte u smesu sa mlekom i jajetom. Promešajte. Sipajte smesu u nauljeni kalup i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 40-45 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE