Rižoto je jelo koje se jednostavno sprema, a sastojci mogu da se dodaju po želji. Naš predlog je da napravite neobičan rižoto sa dodatkom mlevenog mesa, kao i pečuraka. Ukusno i zasitno jelo garantovano će vam se dopasti, a najbolje od svega je što se baš brzo sprema. Na kraju stavite i rendani sir koji kad se istopi daje posebnu aromu. 

  • Sastojci:
  • 250 g pirinča 
  • 400 g pečuraka 
  • 500 g mešanog mlevenog mesa
  • 1 crni luk 
  • 2 čena belog luka 
  • 20 g putera 
  • 1 kašičica timijana 
  • 400 ml vode 
  • 3 kašike pavlake 
  • 200 ml pavlake za kuvanje 
  • 100 g tvrdog sira 

Priprema:
U tiganju propržite mleveno meso, poslite, pobiberite i pospite timijanom. Kada je gotovo, prebacite ga u neku posudu. Zatim u isti tiganj dodajte 2 kaike ulja i puter i kada se istopi dodajte seckani crni luk. Nakon par minuta dodajte i mleveni beli luk, a posle minut i seckane pečurke. Kada pečurke budu pri kraju, vratite meso i dodajte opran pirinač. Sipajte vodu, promešajte i poklopite. Kuvajte još 20 minuta. Zatim sipajte pavlaku, pavlaku za kuvanje i rendani sir i dobro promešajte. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE