Rižoto je jelo koje se jednostavno sprema, a sastojci mogu da se dodaju po želji. Naš predlog je da napravite neobičan rižoto sa dodatkom mlevenog mesa, kao i pečuraka. Ukusno i zasitno jelo garantovano će vam se dopasti, a najbolje od svega je što se baš brzo sprema. Na kraju stavite i rendani sir koji kad se istopi daje posebnu aromu.
- Sastojci:
- 250 g pirinča
- 400 g pečuraka
- 500 g mešanog mlevenog mesa
- 1 crni luk
- 2 čena belog luka
- 20 g putera
- 1 kašičica timijana
- 400 ml vode
- 3 kašike pavlake
- 200 ml pavlake za kuvanje
- 100 g tvrdog sira
Priprema:
U tiganju propržite mleveno meso, poslite, pobiberite i pospite timijanom. Kada je gotovo, prebacite ga u neku posudu. Zatim u isti tiganj dodajte 2 kaike ulja i puter i kada se istopi dodajte seckani crni luk. Nakon par minuta dodajte i mleveni beli luk, a posle minut i seckane pečurke. Kada pečurke budu pri kraju, vratite meso i dodajte opran pirinač. Sipajte vodu, promešajte i poklopite. Kuvajte još 20 minuta. Zatim sipajte pavlaku, pavlaku za kuvanje i rendani sir i dobro promešajte.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus