U azijskoj kuhinji često možemo da se susretnemo sa kombinacijom različitih ukusa, kao što je kiselo-slatko, ljuto-kiselo... Ako volite da eksprimentišete u kuhinji i spajate nespojivo, mi vam predlažemo da napravite super kiselo-slatki sos koji se odlično slaže uz bilo koje meso, ali i uz ribu. Odlično je posluženje za Novu godinu ili slavu, ali i za okupljanje sa prijateljima. Nije komplikovano, a svi će hvaliti vaše kulinarske veštine. 

  • Sastojci:
  • 1/2 paprike 
  • 1 ljuta papričica 
  • 3-5 čenova belog luka 
  • 70 ml vode 
  • 1/2 kašičice soli 
  • 100 g šećera 
  • 100 ml pirinčanog sirćeta 
  • 1/2 kašike kukuruznog skroba 

Priprema:
Paprike očistite od semenki i stavite u blender. Dodajte cele i očišćene čenove belog luka, kao i 20 ml vode. Dobro izblendirajte i sipajte u šerpu. Dodajte so, pirinčano sirće i šećer. Kuvajte dok ne krene da ključa, a za to vreme pomešajte kukuruzni skrob i 50 ml vode. Zatim sipajte skrob u sos i kuvajte, uz neprestano mešanje dok se ne zgusne. Sos je spreman, a od ove količine sastojaka dobićete 300 g sosa. 



Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE