U azijskoj kuhinji često možemo da se susretnemo sa kombinacijom različitih ukusa, kao što je kiselo-slatko, ljuto-kiselo... Ako volite da eksprimentišete u kuhinji i spajate nespojivo, mi vam predlažemo da napravite super kiselo-slatki sos koji se odlično slaže uz bilo koje meso, ali i uz ribu. Odlično je posluženje za Novu godinu ili slavu, ali i za okupljanje sa prijateljima. Nije komplikovano, a svi će hvaliti vaše kulinarske veštine.
- Sastojci:
- 1/2 paprike
- 1 ljuta papričica
- 3-5 čenova belog luka
- 70 ml vode
- 1/2 kašičice soli
- 100 g šećera
- 100 ml pirinčanog sirćeta
- 1/2 kašike kukuruznog skroba
Priprema:
Paprike očistite od semenki i stavite u blender. Dodajte cele i očišćene čenove belog luka, kao i 20 ml vode. Dobro izblendirajte i sipajte u šerpu. Dodajte so, pirinčano sirće i šećer. Kuvajte dok ne krene da ključa, a za to vreme pomešajte kukuruzni skrob i 50 ml vode. Zatim sipajte skrob u sos i kuvajte, uz neprestano mešanje dok se ne zgusne. Sos je spreman, a od ove količine sastojaka dobićete 300 g sosa.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus