Supe greju iznutra i idealan su izvor vitamina zbog sezonskog povrća koje sadrže. Osim toga, dobra supa zaista može da zasiti i da dovoljno energije da se nakon jela jednostavno osećate dobro. Ovaj recept za kinesku slatko-kiselu supu, pravi je kulinarski užitak, a dodatni plus je i to što se pravi za čas.

Sastojci:

  • 3 šargarepe
  • 1 praziluk
  • 1 paprika
  • 1 tikvica
  • 50 g soka od paradajza
  • 15 g vinskog sirćeta
  • 750 ml vode
  • 300 ml soka od ananasa
  • 40 ml soja sosa
  • 1 kašičica šećera
  • prstohvat soli
  • 80 g basmati pirinča
  • 2 kašičice kukuruznog skroba

Priprema:

Iseckajte luk na trakice, a šargarepu na kockice. Zatim dinstajte na malo ulja u većem loncu. Iseckajte papriku i tikvice na kockice. Zatim dodajte u lonac sve ostale sastojke osim kukuruznog skroba i dinstajte na laganoj vatri poklopljeno oko 15-20 minuta. Povremeno mešajte da ne zagori. Pomešajte kukuruzni skorb s malo vode i dodajte u supu. Nalijte vode da lepo ogrezne. Zakuvajte i mešaj dok se sve malo ne zgusne. Sklinite sa šporeta i poslužujte u manjim činijama. Supu možete ukrasiti s malo sosa od soje, začinskim biljem ili pavlakom.

Izvor: Stvar ukusa