Čuvena japanska supa, ramen, je njihovo tradicionalno jelo. Postala je popularna u celom svetu, a zbog raznovrsnih sastojaka može da zameni obrok. U nju možete da dodajte povrće po želji, a ide i kuvano jaje. Ako niste ljubitelj ili postite njega možete da izbacite, kao i meso.
Sastojci:
- 50 g pirinčanih nudli
- 2 kašike tamnog soja sosa
- 2 kašike svetlog soja sosa
- 3 kutlače pilećeg bujona
- 1 pileći file
- mladi luk
- rotkvice
- boranija
- susam
Priprema:
Boraniju blanširajte, a u tiganju 30-ak sekundi prokuvajte oba soja sosa sa malo soli. U tiganj sa sosom dodajte bujon i pirinčane nudle. Nudle skuvajte u ključaloj vodi, pa prelijte hladnom vodom i procedite, pa dodajte u tiganj. Zatim dodajte iseckano i skuvano meso, sitno seckan mladi luk, rotkvice i boraniju. Pospite susamom.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem