Italijanska kuhinja je jedna od najpoznatijih u svetu, a svi recepti koji u sebi sadrže i testeninu su prosto savršeni. Upravo takav je i ovaj za pastu u sosu od cvekle i feta sira. Ako ste umorni od teške hrane i želite nešto lagano, osvežavajuće i okrepljujuće, a da se lako sprema, onda isprobajte ove špagete. Ukus će vas očarati, a bogami izgled. Zbog jarke pink boje izgladaju savršeno na stolu. 

  • Sastojci: 
  • 300 g cvekle 
  • 5 čenova belog luka 
  • 1/2 kašičice origana 
  • 200 g feta sira 
  • 250 g špageta 
  • 1 grančica sušenog timijana 

Priprema:
Cveklu oljuštite, pa stavite u tepsiju i dodajte očišćene cele čenove belo luka (3 komada). Sipajte malo maslinovog ulja, pa pokrijte alu folijom. Pecite u rerni na 180°C oko 30 minuta. Stavite u blender i cveklu i beli luk, pa dodajte origano i prstohvati biber. Stavite fetu, pa dobro izblendirajte da dobijete glatku smesu. Zatim sipajte čašu vode i još jednom izblendirajte. Stavite špagete da se kuvaju. U tiganj sipajte maslinovo ulje, pa dodajte očišćene cele čenove belog luka (2 komada) i grančicu timijana. Kratko propržite, pa dodajte u tiganj jednu kutlaču vrele vode u kojoj su se kuvale špagete. Izvadite beli luk i timijan, pa dodajte proceđene špagete. Zatim sipajte sos od cvekle i feta sira. Promešajte da se sve sjedini i služite. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE