Cvekla ima malo masti, bogata je antioksidansima i vitaminima, koji pomažu da regulišete šećer, ojačate kosti, smršate... Salata od cvekle se jede i zimi i leti, a vrlo je jednostavna za pripremu. Sve što treba da uradite jeste da je skuvate i začinite.Naš predlog je da dodate i orahe i majonez i učinite je najukusnijom salatom ikada. Obavezno je poslužite za Novu godinu ili Božić uz pečenje.

  • Sastojci:
  • 500 g cvekle
  • 60 g oraha
  • 1 čen belog luka
  • 1/2 kašičice šećera
  • 1 kašika majoneza

Priprema:
Cveklu skuvajte i izrendajte, a orahe iseckajte. U posudi pomešajte ove dve namirnice i dodajte mleveni beli luk, posolite, pobiberite, pošećerite i dodajte majonez. Dobro sjedinite.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE