Cvekla ima malo masti, bogata je antioksidansima i vitaminima, koji pomažu da regulišete šećer, ojačate kosti, smršate... Salata od cvekle se jede i zimi i leti, a vrlo je jednostavna za pripremu. Sve što treba da uradite jeste da je skuvate i začinite.Naš predlog je da dodate i orahe i majonez i učinite je najukusnijom salatom ikada. Obavezno je poslužite za Novu godinu ili Božić uz pečenje.
- Sastojci:
- 500 g cvekle
- 60 g oraha
- 1 čen belog luka
- 1/2 kašičice šećera
- 1 kašika majoneza
Priprema:
Cveklu skuvajte i izrendajte, a orahe iseckajte. U posudi pomešajte ove dve namirnice i dodajte mleveni beli luk, posolite, pobiberite, pošećerite i dodajte majonez. Dobro sjedinite.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus