Kiseli krastavci su nezaobilazan deo svake zimnice, i nema domaćice koja ne ostavi bar po nekoliko teglica ovih hrskavih plodova. Ukoliko krastavčiće ukombinujete sa cveklom dobićete salatu koja je prava vitaminska bomba. Jednostavno se pravi, a odlično ide uz sve vrste mesa, ali i kuvanih jela. Ako volite da isprobavate različite salate, onda obavezno probajte i ovu.
- Sastojci:
- 1 kuvana cvekla
- 2 kisela krastavca
- 2 čena belog luka
- prstohvat bibera
- so po ukusu
- 1 kašičica suvog peršuna ili malo svežeg
- 2 kašike ulja
Priprema:
Cveklu skuvajte pa izrendajte. Stavite u činiju pa dodajte rendane kisele krastavce. Beli luk izgnječite pa ubacite i njega. Dodajte ulje, peršun, so i biber. Sve dobro sjedinite.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus