Kiseli krastavci su nezaobilazan deo svake zimnice, i nema domaćice koja ne ostavi bar po nekoliko teglica ovih hrskavih plodova. Ukoliko krastavčiće ukombinujete sa cveklom dobićete salatu koja je prava vitaminska bomba. Jednostavno se pravi, a odlično ide uz sve vrste mesa, ali i kuvanih jela. Ako volite da isprobavate različite salate, onda obavezno probajte i ovu.

  • Sastojci:
  • 1 kuvana cvekla
  • 2 kisela krastavca
  • 2 čena belog luka
  • prstohvat bibera
  • so po ukusu
  • 1 kašičica suvog peršuna ili malo svežeg 
  • 2 kašike ulja

Priprema:

Cveklu skuvajte pa izrendajte. Stavite u činiju pa dodajte rendane kisele krastavce. Beli luk izgnječite pa ubacite i njega. Dodajte ulje, peršun, so i biber. Sve dobro sjedinite.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE