Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MAĐARSKA ČORBA SA TELETINOM: Pikantna i puna mesa, a oduševiće sve prave gurmane

Autor Marija Brčić

Mađarska čorba sa teletinom je pravi pikantni specijalitet koji može da bude i kompletan obrok koliko je zasitna.

 Mađarska čorba sa teletinom Izvor: Shutterstock

Mađarska kuhinja je poznata po brojnim specijalitetima od mesa, a ova teleća pikantna čorba savršena je za hladnije jesenje dane. Puna je povrća i mesa, te može da zameni i kompletan obrok, a oduševiće sve prave gurmane. Ukoliko ne volite ljuta jela izbacite papričicu, ali ona upravo daje poseban šmek ovoj čorbi. 

  • Sastojci:
  • 450 g teletine
  • 3 šargarepe
  • 2 krompira
  • 1 glavica luka
  • 2 čena belog luka
  • 1 ljuta papričica
  • 2 kašike brašna
  • 1 kašika začinske paprike
  • svež peršun
  • so, biber

Priprema:

Meso iseckajte na kockice i pospite kašikom brašna, pa ostavite da malo odstoji. U međuvremenu naseckajte crni i beli luk i ljutu papričicu što sitnije, šargarepu iseckajte na kolutove, a krompir na kocke. Na malo ulja propržite meso. Kad meso dobije rumenu boju izvadite ga i ostavite sa strane. Smanjite temperaturu pa na istoj masnoći propržite sitno seckani crni i beli luk, dodajte šargarepu i ljutu papričicu, pa sve zajedno dinstajte. Kad šargarepa omekša, vratite meso u šerpu, dodajte krompir, nalijte vodom, dodajte so i biber, pa kuvajte oko 20 minuta. Na ulju upržite preostalo brašno sa začinskom paprikom, pa sve sipajte u šerpu. Kuvajte još 10-15 minuta, pospite sveže seckanim peršunom i služite dok je čorba još vruća.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti