Pored ruske i mimoze koje su neprikosnovene kada napolju zahladi, predlažemo da napravite još jednu divnu salatu sa krompirom i kuvanim jajima, samo ovaj put dodajte i pasulj. Za preliv koristite majonez i pavlaku. Salate ukrašavaju svaku slavsku i svečanu trpezu, a ova će se posebno istaći. 

  • Sastojci:
  • 300 g belog pasulja 
  • 5 jajeta 
  • 2 šargarepe 
  • 1 krompir 
  • 3 kisela krastavca 
  • mirođija
  • Za preliv: 
  • 160 g majoneza
  • 1 kašika kisele pavlake 

Priprema:
Pasulj, krompir, šargarepu i jaja skuvajte. Kada se ohladi skuvano povrće iseckajte sitnije, kao i kisele krastavčiće. Sipajte u posudu i dodajte i seckanu mirođiju. Posolite i pobiberite, pa sipajte pavlaku i majonez koji ste prethodno sjedinili. Sve to dobro promešajte i salata je gotova. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE