Pored ruske i mimoze koje su neprikosnovene kada napolju zahladi, predlažemo da napravite još jednu divnu salatu sa krompirom i kuvanim jajima, samo ovaj put dodajte i pasulj. Za preliv koristite majonez i pavlaku. Salate ukrašavaju svaku slavsku i svečanu trpezu, a ova će se posebno istaći.
- Sastojci:
- 300 g belog pasulja
- 5 jajeta
- 2 šargarepe
- 1 krompir
- 3 kisela krastavca
- mirođija
- Za preliv:
- 160 g majoneza
- 1 kašika kisele pavlake
Priprema:
Pasulj, krompir, šargarepu i jaja skuvajte. Kada se ohladi skuvano povrće iseckajte sitnije, kao i kisele krastavčiće. Sipajte u posudu i dodajte i seckanu mirođiju. Posolite i pobiberite, pa sipajte pavlaku i majonez koji ste prethodno sjedinili. Sve to dobro promešajte i salata je gotova.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem