Pored ruske i mimoze koje su neprikosnovene kada napolju zahladi, predlažemo da napravite još jednu divnu salatu sa krompirom i kuvanim jajima, samo ovaj put dodajte i pasulj. Za preliv koristite majonez i pavlaku. Salate ukrašavaju svaku slavsku i svečanu trpezu, a ova će se posebno istaći.
- Sastojci:
- 300 g belog pasulja
- 5 jajeta
- 2 šargarepe
- 1 krompir
- 3 kisela krastavca
- mirođija
- Za preliv:
- 160 g majoneza
- 1 kašika kisele pavlake
Priprema:
Pasulj, krompir, šargarepu i jaja skuvajte. Kada se ohladi skuvano povrće iseckajte sitnije, kao i kisele krastavčiće. Sipajte u posudu i dodajte i seckanu mirođiju. Posolite i pobiberite, pa sipajte pavlaku i majonez koji ste prethodno sjedinili. Sve to dobro promešajte i salata je gotova.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus