Pored ruske i mimoze koje su neprikosnovene kada napolju zahladi, predlažemo da napravite još jednu divnu salatu sa krompirom i kuvanim jajima, samo ovaj put dodajte i pasulj. Za preliv koristite majonez i pavlaku. Salate ukrašavaju svaku slavsku i svečanu trpezu, a ova će se posebno istaći.
- Sastojci:
- 300 g belog pasulja
- 5 jajeta
- 2 šargarepe
- 1 krompir
- 3 kisela krastavca
- mirođija
- Za preliv:
- 160 g majoneza
- 1 kašika kisele pavlake
Priprema:
Pasulj, krompir, šargarepu i jaja skuvajte. Kada se ohladi skuvano povrće iseckajte sitnije, kao i kisele krastavčiće. Sipajte u posudu i dodajte i seckanu mirođiju. Posolite i pobiberite, pa sipajte pavlaku i majonez koji ste prethodno sjedinili. Sve to dobro promešajte i salata je gotova.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
Sočna piletina na meksički način
Najbolja bela čorba od piletine
Pogačice sa čvarcima koje će gurmani obožavati
Provereni recept za ledene kocke
Bela topla čokolada sa krem sirom