Italijanske domaćice često pripremaju brze slane rolate, pogotovo za praznike. Ne samo da su ukusni i da se brzo prave, nego sastojke možete da birate po želji. Osnovni su tost hleb i krem sir, a ostalo dodajete po želji. Mi predlažemo šunku i sir. Ako želite dodatno da ih ulepšate, uvaljajte ih u seckane pistaće ili bademe. 

  • Sastojci:
  • pistaći
  • tost hleb
  • krem sir 
  • šunka 
  • tvrdi sir 
  • vlašac

Priprema:
Tost hlebu isecite ivici i stavite jedan na drugi, ali da se malo preklapaju, ne skroz (pogledaj sliku). Oklagijom lepo istanjite, a zatim premažite krem sirom. Poređajte šunku, pospite vlašcem, pa poređajte sir. Urolajte i zatvorite providnom folijom. Ostavite u frižideru 2-3 sata. Izvadite (isecite krajeve kako bi rolat lepše izgledao) i premažite krem sirom. Uvaljajte u seckane pistaće ili samo premažite krem sirom, pa pospite vlašcem. 

Kako se ređa hleb
Printscreen/YT/One day One recipe 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE