Punjene paprike su omiljeno jelo većine ljudi, a najpoznatiji recept je onaj sa mlevenim mesom. Međutim, paprike (sveže ili pečene) se odlično kombinuju za raznim namirnicama, pa tako možete da ih punite belim mesom i povrćem, a onda ih zalijte bešamel sosom. Ako u čuveni sos dodate i sir koji se topi, ukus će biti još bolji. Jednostavn recept za ručak koji će obradovati celu porodicu. 

  • Sastojci:
  • 1 prazilik
  • 2 čena belog luka 
  • 2 šargarepe 
  • 600 g pilećih grudi 
  • 4 paprike 
  • pirinač 
  • 250 ml vode 
  • 4 paradajza 
  • 1/2 kašičice timijana 
  • Za bešamel:
  • 40 ml maslinovog ulja 
  • 3 kašike brašna 
  • 1 l mleka 
  • 150 g tvrdog sira 
  • 1/2 kašičice muskatnog oraščića 

Priprema:
Iseckajte praziluk i beli luk, pa propržite. Dodajte seckanu šargarepu i meso, pa kad se uprži dodajte i pirinač. Ostavite nekih 5 minuta, pa dodajte rendani paradajz, posolite, pobiberite i začinite timijanom. Kuvajte još par minuta. Paprike presecite na pola i očistite. Napunite filom, pa ređajte u tepsiju. Oko paprika sipajte vodu i pecite u zagrejanoj rerni na 220°C oko 40 minuta. Za to vreme napravite bešamel. Na maslinovom ulju propržite brašno (pazite da ne zagori i da nema grudvica). Sipajte mleko i kuvajte, uz neprestano mešanje, dok se ne zgusne. Posolite, pobiberite i pospite muskatnim oraščićem. Ostavite još 1-2  minuta, pa sklonite sa šporeta. Dodajte rendani sir i dobro promešajte. Sipajte bešamel preko paprika i vratite u rernu. Pecite na 200°C još 15 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE