Ukoliko do sada niste probajte ovaj specijalitet.

Pečene paprike su neizostavan deo zimnice svake srpske domaćice. Obično kada se pravi ajvar, kupuje se više paprika za pečenje i zamrzavanje. Ukoliko je i vama ostala koja zamrznuta kesa pečenih paprika, sada je vreme da je odmrznete i napravite brzinsko jelo sa kajmakom.
- Sastojci:
- 6-10 pečenih crvenih paprika
- so, biber, ljuta mlevena paprika
- nekoliko kašika kajmaka
- ulje za prženje
Priprema:
U tiganju zagrejte ulje. Odmrznute pečene paprike stavite u tiganj i pržite kratko sa obe strane. Začinite po ukusu sa biberom, solju i ljutom paprikom. Stavite nekoliko kašika kajmaka preko paprika i pustite da se lagano otopi pa servirajte dok je još toplo.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.