Pečene paprike su neizostavan deo zimnice svake srpske domaćice. Obično kada se pravi ajvar, kupuje se više paprika za pečenje i zamrzavanje. Ukoliko je i vama ostala koja zamrznuta kesa pečenih paprika, sada je vreme da je odmrznete i napravite brzinsko jelo sa kajmakom.
- Sastojci:
- 6-10 pečenih crvenih paprika
- so, biber, ljuta mlevena paprika
- nekoliko kašika kajmaka
- ulje za prženje
Priprema:
U tiganju zagrejte ulje. Odmrznute pečene paprike stavite u tiganj i pržite kratko sa obe strane. Začinite po ukusu sa biberom, solju i ljutom paprikom. Stavite nekoliko kašika kajmaka preko paprika i pustite da se lagano otopi pa servirajte dok je još toplo.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus