Pečene paprike su neizostavan deo zimnice svake srpske domaćice. Obično kada se pravi ajvar, kupuje se više paprika za pečenje i zamrzavanje. Ukoliko je i vama ostala koja zamrznuta kesa pečenih paprika, sada je vreme da je odmrznete i napravite brzinsko jelo sa kajmakom.

  • Sastojci:
  • 6-10 pečenih crvenih paprika
  • so, biber, ljuta mlevena paprika
  • nekoliko kašika kajmaka
  • ulje za prženje

Priprema:

U tiganju zagrejte ulje. Odmrznute pečene paprike stavite u tiganj i pržite kratko sa obe strane. Začinite po ukusu sa biberom, solju i ljutom paprikom. Stavite nekoliko kašika kajmaka preko paprika i pustite da se lagano otopi pa servirajte dok je još toplo.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE