Spanać je izuzetno zdrav, a dodatni plus je što se brzo i lako sprema. Kombinuje se i uz jaja, viršle, meso, a može da se služi i sa prženicama. Ako želite da napravite najkremastiji spanać koji će se baš svima dopasti, onda u njega dodajte pinjole koje daju poseban šmek i kuvajte ga sa pavlakom za kuvanje. 

  • Sastojci:
  • 1 kg spanaća
  • 6 čenova belog luka
  • 250 ml pavlake za kuvanje
  • 1 kašika kukuruznog brašna
  • 4-5 pinjola

Priprema:

Na malo ulja propržite cele čenove belog luka i pinjole. Zatim izvadite iz šerpe. Skuvajte spanać koji ste očistili, pa beli luk, pinjole i spanać stavite u blender. Dobro izblendirajte i vratite u šerpu u kojoj ste pržili beli luk i pinjole. U pavlaku za kuvanje sipajte kukuruzno brašno i dobro promešajte, ne smeju da ostanu grudvice. Sipajte u spanać i kuvajte još 10-ak minuta, uz neprestano mešanje. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE