Spanać je izuzetno zdrav, a dodatni plus je što se brzo i lako sprema. Kombinuje se i uz jaja, viršle, meso, a može da se služi i sa prženicama. Ako želite da napravite najkremastiji spanać koji će se baš svima dopasti, onda u njega dodajte pinjole koje daju poseban šmek i kuvajte ga sa pavlakom za kuvanje.
- Sastojci:
- 1 kg spanaća
- 6 čenova belog luka
- 250 ml pavlake za kuvanje
- 1 kašika kukuruznog brašna
- 4-5 pinjola
Priprema:
Na malo ulja propržite cele čenove belog luka i pinjole. Zatim izvadite iz šerpe. Skuvajte spanać koji ste očistili, pa beli luk, pinjole i spanać stavite u blender. Dobro izblendirajte i vratite u šerpu u kojoj ste pržili beli luk i pinjole. U pavlaku za kuvanje sipajte kukuruzno brašno i dobro promešajte, ne smeju da ostanu grudvice. Sipajte u spanać i kuvajte još 10-ak minuta, uz neprestano mešanje.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem