Krompirje jedna od najpopularnijih namirnica i kako god da ga spremite uvek je ukusan. Može da se jede i kao prilog, glavno jelo, ali i kao supa. Sa ovim povrćem nema greške, jer će biti izuzetno hrskav i to zahvaljujući palenti. Naš predlog je krompir pečen u rerni. Ne zahteva preterano kulinarsko iskustvo, samo treba da ga isečete i začinite kao što piše u nastavku teksta. Zatim ga ispecite i eto odličnog priloga uz meso, ribu...
- Sastojci:
- 1 kg krompira
- 2-3 kašike palente
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1 grančica svežeg ruzmarina
- 2 kašičice slatke paprike
- maslinovo ulje
Priprema:
Krompir oljuštite i isecite po želji, pa posolite, pospite palentu, beli luk u prahu, slatku papriku i ruzmarin. Dobro promešajte da se svi sastojci sjedine sa krompirom. Stavite na pleh obložen pek papirom i još malo nauljite. Zatim pecite u rerni 45-60 minuta na 200°C.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus