Ukoliko ste mislili da se bešamel sos koristi samo za lazanje ili grčku musaku, prevarili ste se. Ovaj beli sos je odličan i za paprike. Ovako pripremljene paprike odlične su za doručak, večeru ili kao predjelo za druženje kada vam dođu prijatelji. Obavezno ih poslužite sa malo hrskavog hleba biće još lepše. 

  • Sastojci:
  • 10-15 zelenih uskih paprika (možete koristiti i paprike po izboru)
  • 3 kašike ulja
  • 1 kašika brašna
  • 1 šolja mleka
  • na vrh kašičice soli
  • 1 kockica putera
  • 1 kašičica mlevene crvene paprike

Priprema:

Paprike isecite na manje komade i propržite na ulju. Dodajte potom kašiku brašna, malo promešajte pa sipajte mleko, posolite i konstantno mešajte. U posebnoj posudi otopite puter i dodjte mlevenu papriku. Tom mešavinom prelijte paprike.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKE KOLAČE i osvojite VREDNE NAGRADE