Ukoliko ste mislili da se bešamel sos koristi samo za lazanje ili grčku musaku, prevarili ste se. Ovaj beli sos je odličan i za paprike. Ovako pripremljene paprike odlične su za doručak, večeru ili kao predjelo za druženje kada vam dođu prijatelji. Obavezno ih poslužite sa malo hrskavog hleba biće još lepše.
- Sastojci:
- 10-15 zelenih uskih paprika (možete koristiti i paprike po izboru)
- 3 kašike ulja
- 1 kašika brašna
- 1 šolja mleka
- na vrh kašičice soli
- 1 kockica putera
- 1 kašičica mlevene crvene paprike
Priprema:
Paprike isecite na manje komade i propržite na ulju. Dodajte potom kašiku brašna, malo promešajte pa sipajte mleko, posolite i konstantno mešajte. U posebnoj posudi otopite puter i dodjte mlevenu papriku. Tom mešavinom prelijte paprike.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKE KOLAČE i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus