Posle napornog dana čorba puna vitamina uz dodatak jaja i pavlake okrepiće vas i zagrejati u ovim hladnim danima. U nastavku pročitajte recept za belu pileću čorbu koja može da bude kompletan obrok. Priprema je veoma jednostavna, a ukus fantastičan.
- Sastojci:
- 1 crni luk
- 500 g piletine
- 450 g mešavine povrća za čorbu
- maslinovo ulje
- suvi začin, biber, peršun
- 2 žumanceta
- nekoliko kašika pavlake za kuvanje
Priprema:
Piletinu stavite da se kuva, pa kad je gotova iscepkajte je i začinite suvim začinom. Vodu u kojoj se kuvala sačuvajte. U velikoj šerpi propržite crni luk, dodajte smrznuto povrće i sve prodinstajte 10ak minuta. Zatim dodajte meso i nalijte vodom u kom se kuvalo. po potrebi dodajte još obične vode. Poklopite i kuvajte dok povrće ne omekša. Dodajte biber i peršun. Umutite žumanca sa par kašika pavlake za kuvanje. Šerpu sklonite sa ringle pa sipajte žumanca. promešajte i vratite još kratko na riglu.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKE KOLAČE i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem