Brokoli sadrži sve potrebne vitamine i minerale za zdravlje našeg organizma. On je odličan izvor vitamina. Ima skoro 2.5 puta više vitamina C nego citrusi (pomorandža, limun, grejp itd.). Najbolje je jesti sirovi brokoli ili pripremljen na pari. Ako ga kuvate, vodite računa da vreme termičke obrade bude što kraće. Što duže kuvate brokoli, manje vrednih sastojaka ostaje!
- Sastojci:
- 1 glavica brokolija
- 1 crni luk
- 1 šargarepa
- 1 krompir
- malo pavlake za kuvanje
- so, biber
Priprema:
Luk, šargarepu i krompir očistite i iseckajte. Ubacite u šerpu i skuvajte. Pred kraj kuvanja dodajte cvetove brokolija jer njemu treba najmanje vremena da se termički obradi. Kada omekša štapnim mikserom umutite ili prebacite u blender pa izmiksajte. Nakon što je čorba postala krem, začinite, dodajte pavlaku i krčkajte par minuta. Nakon toga servirajte.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKE KOLAČE i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus