Pileću čorbu treba svako da zna da napravi jer ne samo da je ukusna, ona je i poprilično zdrava. Takođe, super je posluženje na slavama i gosti nikad ne odbijaju tanjir tople supe ili čorbe. Isprobajte i ruski recept za odličnu belu pileću čorbu, a od naše pripreme je razlikuje samo jedna stvar. Oni povrće proprže umesto da kuvaju, pa čorba tako ima jaču aromu.
Sastojci:
- 3 l vode
- 2 bataka
- 400 g krompira
- 60 g rezanaca
- 1 paprika
- 1 crni luk
- 1 šargarepa
- 1 veza peršuna
- 100 g kisele pavlake
- 1 žumance
- 1 kašika brašna
- 1 lovorov list
Priprema:
Sipajte batake u šerpu, dodajte biber u zrnu i lovorov list, pa sipajte vodu. Nakon ključanja kuvajte još pola sata. Na ulju propržite sitno seckan crni luk, papriku i rendanu šargarepu. Iz supe izvadite meso, pa dodajte seckani krompir i kuvajte 5 minuta. Zatim dodajte rezanca i kuvajte još 5 minuta. Isecite meso, pa vratite u supu, a dodajte i proprženo povrće. Promešajte i kuvajte još malo. Umutite žumance, pavlaku i brašno i pazite da se ne naprave grudvice. Zatim sipajte kutlaču čorbe i brzo mešajte da se sve sjedini. Sipajte dobijenu smesu u čorbu i promešajte. Na kraju dodajte seckani peršun, posolite i pobiberite. Promešajte ponovo. Čorba je gotova.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem