Spremljen na ovakav način svi će ga jesti čak i oni kojima smeta miris karfiola dok se kuva. Tajna je u smesi za pohovanje, koja, pored uobičajenih jaja i brašna sadrži jogurt i beli luk koji daju bogatiji ukus. Napravite karfiol po ovom receptu i postaće vam omiljeno jelo.

  • Sastojci:
  • 1 glavica karfiola
  • 2 jajeta
  • so, biber, beli luk u prahu
  • 50 ml jogurta ili pavlake
  • 3 kašike brašna
  • ulje

Priprema:

Karfiol podelite na cvetove i ubacite ga u ključalu slanu vodu na 1 min da malo omekša i odmah izvadite. U činiji umutite jaja, dodajte so, biber, beli luk, pavlaku, brašno i sve dobro sjedinite. Svaki cvet karfiola umočite u ovu mešavinu pa pržite na ulju.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKE KOLAČE i osvojite VREDNE NAGRADE