Ručak ne može da se zamisli bez dobre supe ili čorbe, a posebno u jesen ili zimu kada nas ovakva jela greju. Domaća krem čorba od karfiola odličan je način da se okrepite i podignete imunitet, jer obiluje vitaminima. Može da bude i kompletan obrok jer je izuzetno zasitna i hranljiva. U nastavku pogledajte kako da je napravite.

  • Sastojci:
  • 1 glavica karfiola
  • 2 krompira
  • 1 glavica crnog luka
  • čaša kisele pavlake
  • so, biber

Priprema:

U šerpu stavite sitno seckan luk, cvetove karfiola i krompir isečen na kockice. Nalijte vodom i kuvajte dok povrće ne omekša. Zatim izblendajte štapnim mikserom, začinite, dodajte pavlaku i krčkajte još par minuta.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE