Paprike punjene sirom su jedno od najjednostavnijih, a najukusnijih jela ikada. Svaka domaćica daje neki svoj lični pečat u recept, jer postoji bezbroj mogućnosti, a mi vam predlažemo da isprobate ovaj. Prvo ih kratko obarite da omekšaju, a onda napunite krem sirom i tvrdim sirom, pa zapecite rerni. Neodljive paprike možete da poslužite za lagani ručak ili večeru, ali i kao predjelo na slavi. 

  • Sastojci: 
  • 5 paprika
  • 3 kašike kisele pavlake
  • 50 g tvrdog sira
  • 350 g krem sira
  • 1 čen belog luka
  • 1 paradajz
  • 1/2 kašičice sušene nane
  • 1 kašičica origana
  • 1/2 veze peršuna 

Priprema:
Paprike kuvajte poklopljene 7 minuta, pa okrenite i kuvajte još 5. Zatim ih ohladite na sobnoj temperaturi, pa napravite rez po dužini i širini i izvadite semenke. U posudi pomešajte pavlaku, krem sir, rednani sir, mleveni beli luk, sitno seckani paradajz, nanu, so, biber i seckani peršun. Dobro sjedinite i napunite paprike. Poređajte ih na pleh obložen pek papirom i premažite uljem, pa pospite origanom. Pecite na 200°C oko 20 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE