Svaka domaćica koja drži do sebe u jednom trenutku nauči da pravi supu. Kod nas su najpopularnije pileća sa rezancima ili knedlama, ali isprobajte i ovu punu povrća koja nema meso, a ipak je ukusna. Pored kupusa, brokolija i spanaća sadrži i sočivo, pa je i hranljiva. Brzo ćete savladati pripremu jer se sastojci iseckaju i preliju bujonom. Uživajte! 

  • Sastojci:
  • 1 šargarepa
  • 1 crni luk
  • 1 čen belog luka
  • 150 g kupusa
  • 200 g smrznutog spanaća
  • 150 g sočiva
  • 150 g brokolija
  • 1 l bujona (kocka supe)  

Priprema:
Šargarepu i crni i beli luk iseckajte, pa propržite na malo ulja. Zatim dodajte seckani kupus, brokoli, smrznuti spanać, sočivo i bujon. Bujon napravite tako što u litar vrele vode dodate kocku supe i promešate. Sve sastojke lepo promešajte i poklopite. Kada krene da ključa kuvajte još 20 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE