Počela je sezona bundeve, a ako je volite od ovo povrće možete da pravite svašta nešto. Pita, potaž, pire... su neka od poznatijih jela, ali i salata od bundeve je vrlo zanimljiva. Dodajte joj feta sir i rukolu i eto priloga koji niko neće odbiti. Ako niste ljubitelj rukole slobodno je zamenite zelenom salatom. 

  • Sastojci:
  • 400 g bundeve 
  • maslinovo ulje
  • 1/2 ljubičastog luka 
  • sok od 1/3 limuna
  • 200 g feta sira 
  • rukola

Priprema: 
Iseckajte bundevu na kockice, poređajte na pleh obložen pek papirom, pa prelijte maslinovim uljem i pecite u rerni na 180°C oko 25-30 minuta. U činiji pomašajte sečeni luk, pečenu bundevu, limunov sok, sekcanu fetu i rukolu. Prelijte maslinovim uljem, posolite i dobro promešajte. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE