Počela je sezona bundeve, a ako je volite od ovo povrće možete da pravite svašta nešto. Pita, potaž, pire... su neka od poznatijih jela, ali i salata od bundeve je vrlo zanimljiva. Dodajte joj feta sir i rukolu i eto priloga koji niko neće odbiti. Ako niste ljubitelj rukole slobodno je zamenite zelenom salatom.
- Sastojci:
- 400 g bundeve
- maslinovo ulje
- 1/2 ljubičastog luka
- sok od 1/3 limuna
- 200 g feta sira
- rukola
Priprema:
Iseckajte bundevu na kockice, poređajte na pleh obložen pek papirom, pa prelijte maslinovim uljem i pecite u rerni na 180°C oko 25-30 minuta. U činiji pomašajte sečeni luk, pečenu bundevu, limunov sok, sekcanu fetu i rukolu. Prelijte maslinovim uljem, posolite i dobro promešajte.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus