Brza pasta sa piletinom i paprikama je idelano rešenje ukoliko nemate previše vremena, a opet želite da pojedete nešto ukusno. Jednostavno se pravi, a za najviše pola sata imaćete jelo kao iz najboljeg italijanskog restorana. Svi ukućani će je pojesti u slast, a nema ko neće tražiti repete. Za ovaj recept birajte mesnate paprike koje imaju onu malu dozu slatkoće u sebi, što će jelu dati poseban ukus. 

Sastojci:

  • 300 g piletine
  • 2 crvene paprike
  • 1 zelena paprika
  • 1 glavica luka
  • 500 ml pavlake za kuvanje
  • 100 g parmezana
  • 200 g testenine po izboru
  • so, biber

Priprema:

Isecite piletinu na kockice i dobro začinite sa solju i biberom. Luk sitno naseckajte i pržite na dobro zagrejanom ulju dok ne zastakli. Piletinu isceite na kocke, pa dodajte u tiganj sa lukom. Papriku očistite i isecite na tanke trakice i ubacite u piletinu, pa sve zajedno pržite na laganoj vatri 10 minuta, da meso porumeni, a povrće omekša. Stavite testeninu u vrelu slanu vodu, pa kuvajte prema uputstvu. Kada je meso porumenelo, piletinu i papriku prelijte sa pavlako, pa promješajte i ostavite na laganoj vatri još 5-10 minuta. Dodajte kuvanu testeninu i dobro promešajte. Na kraju sve pospite parmezanom još jednom dobro izmešajte i služite dok je toplo.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE