Pred vama je jednostavan recept za paradajz salatu koja može da stoji na suvom i hladnom mestu do godinu dana. Više nećete u toku zime kupovati paradajz jer ga lako možete sačuvati na način koji je u nastavku. Količina sastojaka je dovoljna za 3 tegle od 25o ml.
Sastojci:
- 2,5 kilograma paradajza
- glavica belog luka
- 100 ml maslinovog ulja
- 100 ml suncokretovog ulja
- so, ruzmarin, majčina dušica
Priprema:
Paradajz operite, osušite i isecite na kriške. Pleh od rerne obložite pek papirom pa poređajte kriške paradajza, ali tako da se ne dodiriju. Posolite i pospite ruzmarinom i majčinom dušicom. Pecite u zagrejanoj rerni oko sat vremena na 180 stepeni.
Beli luk isecite na tanke okrugle kriške. Pomešajte maslinovo i suncokretovo ulje. U posebne činijice stavite ruzmarin i majčinu dušicu. Uzmite staklene tegle pa na dno stavite malo belog luka i po pola kašičice ruzmarina i majčine dušice. Ubacite i kriške paradajza do polovine, pa opet beli luk i začine, i paradajz. Završite belim lukom i začinima. Nalijte mešavinom ulja. Ponavljate postupak sa ostalim teglama dok imate sastojaka. Dobro zatvorite tegle i ostavite naopako preko noći.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus