Italijanska kuhinja je jedna od najpoznatijih i najpopularnijih, a po testenini su neprikosnoveni. Paste, lazanje, kanelone... prosto se ne zna šta je lepše. Bolonjeze sos je čuven, a koristi se za priprema sva tri nabrojana jela. Ali, kanelone možete da napunite i krem sirom i spanaćem, što je naš današnji predlog. Priprema je vrlo jednostavna i ne oduzima puno vremena, a svi će uživati u prelepom ukusu.
- Sastojci:
- 1 pakovanje kanelona
- 1 čen belog luka
- 300 g spanaća
- 400 krem sira
- 50 g parmezana
- svež bosiljak
- paradajz sos
- origano
- Za posipanje:
- 100 g tvrdog sira
- 70 f parmezana
Priprema:
Posolite vodu i ostavite da proključa, pa stavite kanelone i blanširajte oko 4 minuta. Procedite, pa ih prebacite u hladnu vodu. Na malo maslinovog ulja propržite mleveni beli luk, pa dodajte opran spanać. Gotov iseckajte, pa ga pomešajte sa krem sirom. Posolite i pobiberite, pa dodajte parmezan. Na kraju dodajte i seckan bosiljak, pa sve dobro sjedinite. U vatrostalnu posudu sipajte paradajz sos, a kanelone napunite smesom od sira i spanaća. Poređajte u posudu, pa pospite origanom. Premažite paradajz sosom, pa pospite rendanim sirom i parmezanom. Pokrijte folijom, pa pecite na 200°C oko 30 miunuta. Nakon 20 minuta skinite foliju i ostavite još 10 da se zapeče.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem