Prave domaćinske pite sa domaćim korama svi vole, ali sve popularnije postaju i lažne pite koje se prave bez testa. Zbog svoje brze i lake pripreme svaka domaćica je oduševljena i isprobava najrazličitije recepte, od onih sa povrćem do mesa. Isprobajte i ovu lažnu pitu sa kupusom, krompirom, paprikom... Uživajte u svakom zalogaju.
- Sastojci:
- 1 kupus
- 3 krompira
- 6 jaja
- 2 čena belog luka
- italijansko bilje
- 1 žuta paprika
- 3 paradajza
- mladi luk
- 4-5 kašika paradajz sosa
Priprema:
Kupus isecite na trake, pa ga prelijte vodom. Ostavite da stoji 10-ak minuta. Krompir izrendajte. Jaja posolite i pobiberite, pa umutite i onda dodajte krompir. Promešajte. Pleh obložite pek papirom, pa rasporedite kupus koji ste ocedili. Preko stavite jaja sa krompirom, a onda pospite italijanskim začinom i mlevenim belim lukom. Promešajte, pa poređajte papriku koju ste iseckali na kockice. Pecite u rerni na 180°C oko 20 minuta. Premažite paradajz sosom, poređajte paradajz isečen na kolutove, pa pospite secaknim luk i rendanim sirom. Vratite da se peče još 10-15 minuta na 180°C.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem