Cvekla je poznata po brojnim prednostima za organizam. Ona jača kosti, pomaže u mršavljenju, reguliše nivo šećera... Obično se servira kao osvežavajuća salata uz neko meso, ali od nje mogu da se naprave razni specijaliteti, a jedan od njih je i lažna pita. Cveklu skuvajte i pomešajte sa svežim sirom i ostalim sastojcima, pa ispecite. Lepa, ukusna i zanimljiva lažna pita spremna je za jelo.
- Sastojci:
- 600 g cvekle
- 400 g svežeg sira
- 100 g kisele pavlake
- 40 g griza
- 2 jajeta
- 1/2 kašičice soli
Priprema:
Cveklu stavite da se kuva, a za to vreme pomešajte sir, pavlaku, griz, jaja i so. Dobro sjedinite, pa kuvanu cveklu malo ohladite, a onda izrendajte, pa dodajte u smesu. Sipajte smesu u tepsiju i pecite na 200°C oko 25 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus