Cvekla je poznata po brojnim prednostima za organizam. Ona jača kosti, pomaže u mršavljenju, reguliše nivo šećera... Obično se servira kao osvežavajuća salata uz neko meso, ali od nje mogu da se naprave razni specijaliteti, a jedan od njih je i lažna pita. Cveklu skuvajte i pomešajte sa svežim sirom i ostalim sastojcima, pa ispecite. Lepa, ukusna i zanimljiva lažna pita spremna je za jelo.
- Sastojci:
- 600 g cvekle
- 400 g svežeg sira
- 100 g kisele pavlake
- 40 g griza
- 2 jajeta
- 1/2 kašičice soli
Priprema:
Cveklu stavite da se kuva, a za to vreme pomešajte sir, pavlaku, griz, jaja i so. Dobro sjedinite, pa kuvanu cveklu malo ohladite, a onda izrendajte, pa dodajte u smesu. Sipajte smesu u tepsiju i pecite na 200°C oko 25 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
Novi MONDO podkast “Keš ekspert”: Poznata glumica otkriva kako da planirate svoje finansije!
Plazma od Srca sa ukusom oraha: Čuven keks sa posnim sastojcima
Grčki paprikaš sa zelenom boranijom
Pileća salata sa orasima i suvim šljivama
Slavska salata sa piletinom, šampinjonima i šargarepom