Cvekla je poznata po brojnim prednostima za organizam. Ona jača kosti, pomaže u mršavljenju, reguliše nivo šećera... Obično se servira kao osvežavajuća salata uz neko meso, ali od nje mogu da se naprave razni specijaliteti, a jedan od njih je i lažna pita. Cveklu skuvajte i pomešajte sa svežim sirom i ostalim sastojcima, pa ispecite. Lepa, ukusna i zanimljiva lažna pita spremna je za jelo. 

  • Sastojci:
  • 600 g cvekle 
  • 400 g svežeg sira 
  • 100 g kisele pavlake 
  • 40 g griza 
  • 2 jajeta 
  • 1/2 kašičice soli 

Priprema:
Cveklu stavite da se kuva, a za to vreme pomešajte sir, pavlaku, griz, jaja i so. Dobro sjedinite, pa kuvanu cveklu malo ohladite, a onda izrendajte, pa dodajte u smesu. Sipajte smesu u tepsiju i pecite na 200°C oko 25 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE