Italijani su poznati po najboljoj testetnini. Njihova hrana poznata i popularna širom sveta, ali u pravljenju testa im nema ravnih. Po pastama su čuveni, čas i ako se prave od samo par sastojaka, kao što su crni luk i parmezan. Ali kako bi poboljšali ovo jednostavno jelo, Italijani su se dosetili fenomenalnog začina, šafrana, i dodali samo malo u sos. Napravite ovu ukusnu pastu i uživajte u svakom zalogaju. 

  • Sastojci:
  • 250 g testenine 
  • 10 g šafrana
  • 2 crna luka
  • 40 g parmezana

Priprema:
Skuvajte testeninu po želji, a šafran potopite u vrelu vodu i ostavite tako pola sata. Crni luk iseckajte, pa propržite. Posolite i pobiberite. Kada se isprži dodajte jednu kutlaču vode u kojoj se kuvala testenina, pa promešajte. Dodajte proceđenu testeninu i promešajte. Kuvajte dok malo ne upije sos, pa dodajte šafran sa sve vodom u kojoj se marinirao. Opet promešajte i kuvajte još par minuta, pa pospite parmezan. Pomešajte i služite. Možete da dodate malo maslinovog ulja ako želite. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE

Ingredients: - 250 g of pasta (noodles) - 0.10 g of saffron - 2 onions - 40 g of Parmesan