Dolaskom jeseni na svakom koraku miriše kestenje. Od njega možete da spremate najrazličitije poslastice, ali isto tako i liker. Liker od kestena možete da služite i na slavi ili za praznike. Pored kuvanog vina, postaće vam omiljeno piće. Naučite i kako kod kuće da ispečete kesetnje koje će vam uvek uspeti i koje će biti preukusno. 

  • Sastojci: 
  • 700 ml konjaka
  • 700 g kestena
  • 350 ml vode
  • 350 g šećera

Priprema:
Kesten skuvajte i oljuštite. Podelite ih na dva dela, pa jednu polovinu stavite u staklenu teglu i sipajte konjak, pa ostavite da se mariniraju.  U šerpi prokuvajte vodu, dodajte drugu polovinu kestena i ostavite da ključaju 5 minuta. Procedite ih i izblendirajte. Vodu ne bacajte, nego u nju sipajte šećer i promešajte. Dodajte kesten pire i opet promešajte. Ostavite da se smesa ohladi. Dodajte pire u teglu sa kestenom i konjakom. Dobro promešajte i ostavite da odstoji 40 ​​dana. Procedite tečnost, pa sipajte u sterilisnu flašu. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE