Dolaskom jeseni na svakom koraku miriše kestenje. Od njega možete da spremate najrazličitije poslastice, ali isto tako i liker. Liker od kestena možete da služite i na slavi ili za praznike. Pored kuvanog vina, postaće vam omiljeno piće. Naučite i kako kod kuće da ispečete kesetnje koje će vam uvek uspeti i koje će biti preukusno.
- Sastojci:
- 700 ml konjaka
- 700 g kestena
- 350 ml vode
- 350 g šećera
Priprema:
Kesten skuvajte i oljuštite. Podelite ih na dva dela, pa jednu polovinu stavite u staklenu teglu i sipajte konjak, pa ostavite da se mariniraju. U šerpi prokuvajte vodu, dodajte drugu polovinu kestena i ostavite da ključaju 5 minuta. Procedite ih i izblendirajte. Vodu ne bacajte, nego u nju sipajte šećer i promešajte. Dodajte kesten pire i opet promešajte. Ostavite da se smesa ohladi. Dodajte pire u teglu sa kestenom i konjakom. Dobro promešajte i ostavite da odstoji 40 dana. Procedite tečnost, pa sipajte u sterilisnu flašu.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem