Ne možemo da zamislimo jesen bez kestenja, a od njega možemo da pravimo i razne poslastice kao što je kesten pire ili torta sa kestenom. Njega nije teško pripremiti, ali neće svaki put ispasti dobro. Postoji poznati trik za pečeno kestenje kod kuće, ali ovaj je još lakši. Sve što treba da uradite je da ga ispečete u tiganju u kojem ste posuli so. Lakše se čisti i brže pravi nego inače.
- Sastojci:
- krupna morska so
- kestenje
Priprema:
U tiganj sipajte so, da pokrije dno. Kestenje presecite po sredini i poređajte u tiganj. Zatim poklopite i pecite 30 minuta. Nakon toga, kestenje je gotovo i spremno za posluživanje.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus