Kuvano vino je, obično crno vino koje se kombinuje sa začinima i služi toplo. Popularno je širom Evrope. Tradicionalno se pije u zimu, posebno u vreme praznika. Začini koji se tipično dodaju vinu su: cimet, karanfilić, anis, limun, pomorandža, đumbir, med i šećer. Napravite  i vi ovaj ukusan napitak i uživajte u večerima kod kuće sa prijateljima i porodicom.

  • Sastojci:
  • 1 flaša crnog vina
  • 2 štapića cimeta
  • nekoliko karanfilića
  • 2 čaše vode
  • 5 kašičica šećera (ili više ako volite slađe)
  • kolutovi pomorandže

Priprema:

U šerpu sipajte vodu, dodajte šećer, cimet, karanfiliće, kriške pomorandže i kuvajte dok otprilike pola vode ne ispari i šećer se ne otopi. sipajte zatim vino i zagrejte do ključanja. Služite toplo.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKE KOLAČE i osvojite VREDNE NAGRADE