Kuvano vino je, obično crno vino koje se kombinuje sa začinima i služi toplo. Popularno je širom Evrope. Tradicionalno se pije u zimu, posebno u vreme praznika. Začini koji se tipično dodaju vinu su: cimet, karanfilić, anis, limun, pomorandža, đumbir, med i šećer. Napravite i vi ovaj ukusan napitak i uživajte u večerima kod kuće sa prijateljima i porodicom.
- Sastojci:
- 1 flaša crnog vina
- 2 štapića cimeta
- nekoliko karanfilića
- 2 čaše vode
- 5 kašičica šećera (ili više ako volite slađe)
- kolutovi pomorandže
Priprema:
U šerpu sipajte vodu, dodajte šećer, cimet, karanfiliće, kriške pomorandže i kuvajte dok otprilike pola vode ne ispari i šećer se ne otopi. sipajte zatim vino i zagrejte do ključanja. Služite toplo.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKE KOLAČE i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem