Sastojci:
1 paketić kore cimeta
1 litar crnog vina
7 karanfilića
150 do 200 ml vode
5 do 7 kašika šećera
po želji pomorandžina kora
Pogledajte i Napravite kuvano vino po receptu Džejmi Olivera
Priprema:
U vodi rastopite šećer, dodajte cimet i karanfiliće i kuvajte dok otprilike pola vode ne ispari. Ulijte vino i zagrejte do ključanja. Kuvano vino poslužiti u toplim šoljama ili u čašama sa metalnom drškom.
Tajni sastojak
Ukoliko želite da vam kuvano vino dobije posebnu aromu, u njega stavite nekoliko zrna bibera i prokuvajte s ostalim začinima. Crni biber poslužiće vam i ako pri ruci nemate karanfilić.
Takođe, kod serviranja u šolju ubacite krišku pomorandže - daće vinu još posebniji ukus.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: recepti.hr
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno