Karfiol takođe spada u povrća koja mogu da se naprave na milion načina, ali svi ga najviše vole pohovanog ili onaj iz turšije. Naš današnji predlog je da ga propržite sa začinima i aromatičnim belim lukom, a možete da ga služite uz meso ili kao zamenu za obrok. Ovo ukusno, brzo i lako jelo će se svideti celoj porodici. 

  • Sastojci:
  • 1 glavica karfiola
  • 1 kašičica soli
  • 5 čenova belog luka
  • maslinovo ulje
  • 1 kašičica slatke paprike
  • mirođija

Priprema:
Karfiol isecite na manje cvetove, a zatim kratko blanširajte u posoljenoj vodi. Procedite, pa sipajte u tiganj u kojem ste prethodno na malo ulja propržili sitno seckani beli luk i slatku papriku. Kratko pržite, a onda pospite seckanom mirođijom. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE