Karfiol takođe spada u povrća koja mogu da se naprave na milion načina, ali svi ga najviše vole pohovanog ili onaj iz turšije. Naš današnji predlog je da ga propržite sa začinima i aromatičnim belim lukom, a možete da ga služite uz meso ili kao zamenu za obrok. Ovo ukusno, brzo i lako jelo će se svideti celoj porodici.
- Sastojci:
- 1 glavica karfiola
- 1 kašičica soli
- 5 čenova belog luka
- maslinovo ulje
- 1 kašičica slatke paprike
- mirođija
Priprema:
Karfiol isecite na manje cvetove, a zatim kratko blanširajte u posoljenoj vodi. Procedite, pa sipajte u tiganj u kojem ste prethodno na malo ulja propržili sitno seckani beli luk i slatku papriku. Kratko pržite, a onda pospite seckanom mirođijom.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus