Dolazi lepo vreme i tada umesto jake i masne hrane želimo nešto laganije. Polako kreće sezona raznovrsnog voća i povrća, ali tikvice možete da nađete tokom cele godine. Naš predlog za današnji ručak jeste da napravite ukusno jelo od povrća preliveno sirom i jajima. Priprema je nikad lakša, a sve što treba da uradite jeste da kratko propržite tikvice, papriku i ostalo povrće i onda pomešate sa smesom od jaja, pa zapečete u rerni.
- Sastojci:
- 1 ljubičasti luk
- maslinovo ulje
- 2-3 šargarepe
- 2 paprike
- 2-3 tikvice
- 3 jajeta
- 300 ml mleka
- 4 kašike brašna
- 200 g tvrdog sira
Priprema:
Krupnije isecite luk, pa propržite na malo maslinovog ulja, pa dodajte seckanu šargarepu. Promešajte, a posle 5 minuta dodajte seckanu papriku. Kada povrće omekša dodajte i seckane tikvice, pa posolite i pobiberite, a onda poklopite i krčkajte 12 minuta. Jaja posolite i pobiberite, pa umutite, a onda dodajte mleko i rendani sir. Lepo sjedinite. U nauljenu vatrostalnu posudu poređajte povrće, a onda prelijte smesom od jaja i sira. Malo promešajte i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 35 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus