Od kiselog kupusa se prave sarme i podvarak, dva najpoznatija srpska jela. Zimu ne možemo da zamislimo bez ovih specijaliteta, a ako želite da napravite najukusniji podvarak do sada,onda ga spremite sa bujonom i prezlama. Obično se ova dva sastojka ne dodaju u čuveno srpsko jelo, a čine ga ukusnijim. Priprema ne zahteva puno truda i vremena, a najbolji je ako se peče sa mesom. Možete da koristite po izboru.
- Sastojci:
- 450 g kiselog kupusa (ribanac)
- 1 crni luk
- 2 čena belog luka
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 kašičica kima
- 1 kašičica dimljene paprike
- 1 šolja bujona od povrća
- 2 kašike putera
- 1/2 šolje prezli
Priprema:
Kiseli kupus isperite hladnom vodom i iscedite. U tiganju na zagrejanom ulju propržite seckani crni luk i mleveni beli dok ne omešaka. Dodajte so, biber i ostale začine, pa promešajte. Zatim dodajte kiseli kupus i prelijte bujonom od povrća (pravi se tako što kocku supe rastvorite u šolji vrele vode). Sipajte u tepsiju, a u manjoj posudi rastopite puter i dodajte prezle. Pržite par minuta, pa sipajte preko kupusa. Pokrijte folijom i pecite 30 minuta, a onda skinite foliju i pecite još 10-15 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem