Jednostavni obroci su pravo rešenje kada dođu topliji dani, jer se ne stoji dugo pored šporeta, a i priprema je laka. Mi predlažemo da probate tikvice zapečene u rerni sa paradajzom i sirom, a na kraju posute krckavim prezlama. Začini i jaki sirevi jelu sa tikvicama daju poseban šmek, a za pečenje vam je potrebno pola sata. Uživajte!
- Sastojci:
- 1,5 šolja rendanog čedar sira
- 1/3 šolje parmezana
- 1/2 kašičice origana
- 1/2 kašičice bosiljka
- 2 čena belog luka
- 2 srednje tikvice
- 4-5 paradajza
- 70 g putera
- 1/2 crnog luka
- 3/4 šolje prezli
Priprema:
U činiji pomešajte rendani čedar sir i parmezna, pa posolite, pobiberite, pospite origanom, belim lukom u prahu i bosiljkom. Tepsiju premažite puterom, pa poređajte tikvice koje ste isekli na kolutove. Pospite mešavinu sira, pa poređajte paradajz isečen na kolutove. Opet pospite sirom, pa opet poređajte tikvice, sir, paradajz, pa sir.Istopite puter i propržite sitno seckan crni luk, pa dodajte prezle. Posle minut, dva sipajte preko sira. Pokrijte aluminijumskom folijom, pa pecite na 180°C oko 25 minuta, a onda skinite foliju i pecite još 5 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus