Jednostavni obroci su pravo rešenje kada dođu topliji dani, jer se ne stoji dugo pored šporeta, a i priprema je laka. Mi predlažemo da probate tikvice zapečene u rerni sa paradajzom i sirom, a na kraju posute krckavim prezlama. Začini i jaki sirevi jelu sa tikvicama daju poseban šmek, a za pečenje vam je potrebno pola sata. Uživajte!  

  • Sastojci: 
  • 1,5 šolja rendanog čedar sira 
  • 1/3 šolje parmezana 
  • 1/2 kašičice origana 
  • 1/2 kašičice bosiljka 
  • 2 čena belog luka 
  • 2 srednje tikvice 
  • 4-5 paradajza 
  • 70 g putera 
  • 1/2 crnog luka 
  • 3/4 šolje prezli 

Priprema:
U činiji pomešajte rendani čedar sir i parmezna, pa posolite, pobiberite, pospite origanom, belim lukom u prahu i bosiljkom. Tepsiju premažite puterom, pa poređajte tikvice koje ste isekli na kolutove. Pospite mešavinu sira, pa poređajte paradajz isečen na kolutove. Opet pospite sirom, pa opet poređajte tikvice, sir, paradajz, pa sir.Istopite puter i propržite sitno seckan crni luk, pa dodajte prezle. Posle minut, dva sipajte preko sira. Pokrijte aluminijumskom folijom, pa pecite na 180°C oko 25 minuta, a onda skinite foliju i pecite još 5 minuta.

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE