Jedno od prvih jela koje svaka domaćica nauči da sprema je pileća supa. Od onih pravih domaćinskih, koje su pravile naše bake, uvek nam kreće voda na usta, a jedna od najlepših je i ona sa knedlama. Danas vam predlažemo da napravite lagani ručak koji će vas zasiti. U pitanju je pileća supa sa raznovrsnim povrćem koja je puna vitamina i minerala koji će vam ojačati imuni sistem. Uživajte!
- Sastojci:
- 350 g bataka ili karabataka
- 1,5 l vode
- 2 crna luka
- 1 šargarepa
- 2-3 krompira
- 2 kašike pirinča
- zrna bibera
- 3 lovorova lista
- 1 šolja smrznutog graška
- 1 jaje
Priprema:
U šerpu stavite meso i prelijte vodom, pa kuvajte dok piletina ne omkeša. Kašikom sklanjajte penu koja će se pojaviti povremeno. U tiganju na malo ulja propržite sitno seckani crni luk, pa kada omekša dodajte rendanu šargarepu. Pržite minut, dva i onda dodajte kutlaču bujona (vode u kojoj se meso kuva). Ostavite da se dinsta još par minuta, pa sklonite sa šporeta. Izvadite meso iz šerpe i ostavite da se ohladi. U šerpu u kojoj se kuvalo meso dodajte krompir isečen na kockice, pa posle 2-3 minuta dodajte i pirinač. Stavite zrna bibera i lovorovo lišće, pa kuvajte dok krompir ne omekša. Zatim dodajte proprženi crni luk i šargarepu i promešajte. Dodajte grašak i kuvajte još 10 minuta, a minut pred kraj dodajte i umućeno jaje. Promešajte i ako je potrebno posolite. Sklonite sa šporeta i dodajte meso koje ste iseckali, pa služite. Prijatno!
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem