Nedeljni ručak u Jugoslaviji nije mogao da se zamisli bez supe, a ona sa knedlama je bila omiljena. I dan dana je svi vole, a napravite je od pilećih grudi, krompira i šargarepe, a na kraju dodajte i prave domaćinske knedle. Ovaj recept uspeva i početnicima u kuhinji, a ako želite da knedle ispadnu bolje, jaja prvo umutite, a tek onda dodajte brašno i so. 

  • Sastojci:
  • 300-350 g pilećih grudi 
  • 3-4 krompira 
  • 2 crna luka 
  • 2 šargarepe 
  • 1 veza peršuna 
  • 1 veza mirođije 
  • Za knedle:
  • 2 jajeta 
  • 70-80 g brašna 
  • 1/2 kašičice soli 

Priprema:
U šerpu stavite meso, pa sipajte vodu i dodajte ceo crni luk i šargarepu. Samo oljuštite prethodno. Kuvajte dok ne krene da ključa, a ako se pojavi pena, skidajte je. Zatim smanjite temperaturi i kuvaje još 20 minuta. Posolite po ukusu. Za to vreme isekcajte crni luk, a šargarepu izrendajte, pa propržite. Iz supe izvadite meso, luk i šargarepu, pa dodajte krompir koji se oljuštili i isekli na kockice, kao i proprženi luk i šargarepu. Promešajte, pa vratite i meso, ali ga prvo iseckajte. Još smanjite temperaturu, pa napravite smesu za knedle. Umutite jaja sa brašnom i posolite. Kašičicu pokvasite u supi, pa uzimajte smesu i sipajte u supu. Poklopite i ostavite da se kuva još 5-7 minuta. Isključite šporet, dodajte seckanu mirođiju i peršun, pa promešajte. Poklopite i ostavite još 5-10 minuta, pa poslužite. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE