Italijanska kuhinja je jedna od najpopularnijih u svetu, a špagete su skoro svima omiljeno jelo. Lako i brzo se spremaju, a ukus je fantastičan. Mogu da se prelivaju najrazličitijim umacima, a najpoznatiji je bolonjeze sos. Italijani od testetnina prave neka od najukusnijih jela, a naš predlog za brzu večeru su ove u jednostavnom crvenom umaku ili paradajz sosu. Obavezno isprobajte jer ćete se oduševiti. 

  • Sastojci:
  • 1 pakovanje špageta
  • 4-5 paradajza
  • 2 kašike ulja
  • 1 čen belog luka
  • 1 crni luk
  • 1 kašičica slatke paprike 
  • 1/2 kašičice crvenog čilija u prahu
  • 1 kašičica šećera
  • 1/2 kašičice bibera
  • 1 kašičica mešanog bilja
  • 1 kašičica tucane paprike 
  • 1 kašika paradajz sosa 
  • parmezan

Priprema:

U šerpu sipajte vodu i posolite. Kada proključa dodajte špagete i kuvajte nekih 10 minuta, pa procedite. Paradajz zasecite u obliku krsta na dnu, pa ubacite u ključalu vodi 2-3 minuta. Zatim skinite kožicu i izblendirajte ga. U tiganju na ulju propržite sitno seckan beli luk, nekih minut, pa dodajte sitno seckan crni luk. Zatim sipajte paradajz sok i promešajte. Poklopite i kuvajte 3-4 minuta, pa dodajte ostale začine. Promešajte i sipajte špagete i opet promešajte da se svi sastojci lepo sjedine. Pospite parmezanom. 

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE