Italijanska kuhinja je jedna od najpopularnijih u svetu, a špagete su skoro svima omiljeno jelo. Lako i brzo se spremaju, a ukus je fantastičan. Mogu da se prelivaju najrazličitijim umacima, a najpoznatiji je bolonjeze sos. Italijani od testetnina prave neka od najukusnijih jela, a naš predlog za brzu večeru su ove u jednostavnom crvenom umaku ili paradajz sosu. Obavezno isprobajte jer ćete se oduševiti.
- Sastojci:
- 1 pakovanje špageta
- 4-5 paradajza
- 2 kašike ulja
- 1 čen belog luka
- 1 crni luk
- 1 kašičica slatke paprike
- 1/2 kašičice crvenog čilija u prahu
- 1 kašičica šećera
- 1/2 kašičice bibera
- 1 kašičica mešanog bilja
- 1 kašičica tucane paprike
- 1 kašika paradajz sosa
- parmezan
Priprema:
U šerpu sipajte vodu i posolite. Kada proključa dodajte špagete i kuvajte nekih 10 minuta, pa procedite. Paradajz zasecite u obliku krsta na dnu, pa ubacite u ključalu vodi 2-3 minuta. Zatim skinite kožicu i izblendirajte ga. U tiganju na ulju propržite sitno seckan beli luk, nekih minut, pa dodajte sitno seckan crni luk. Zatim sipajte paradajz sok i promešajte. Poklopite i kuvajte 3-4 minuta, pa dodajte ostale začine. Promešajte i sipajte špagete i opet promešajte da se svi sastojci lepo sjedine. Pospite parmezanom.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus