Nekada nedeljni ručak nije mogao da se zamisli bez supe, a mi predlažemo da napravite bistru pileću kao Vojvođani. Skuvajte meso i povrće, a luk obavezno propržite, pa tek onda dodajte u šerpu. Ukus će biti bolji, a ako želite da supa bude baš bistra, predlažemo da je 2x procedite. Svaka domaćica u jednom trenutku treba da nauči kako se pravi prava domaćinska bistra supa, a ovaj recept je baš jednostavan.
- Sastojci:
- bataci, pileća leđa... (meso sami izaberite)
- 5 krompira
- 3-4 veće šargarepe
- 1 koren pastrnjaka
- 2 korena peršuna
- 1 koren celera
- 2 crna luka
- 2 čena belog luka
- svež celerov list
- nekoliko zrna bibera
- suvi začin po ukusu
- sušeni peršun
- rezanci
Priprema:
Očistite i operite povrće, pa poređajte u šerpu. Prelijte hladnom vodom i stavite da se kuva. Zatim dodajte i meso. Na ringli propržite polutke crnog luka, pa i njih dodajte u šerpu. Posolite i pospite biberom, pa kuvajte dok ne proključa, pa smanjite temepraturu i poklopite, pa kuvajte nekih 2 sata. Ostavite da odstoji nekih 10 minuta da talog padne na dno, pa procedite. Proceđenu supu ostavite još 10 minuta, pa ponovo procedite, kako bi bila skroz bistra. U tu šerpu dodajte seckanu šargarepu i malo krompira, a ako želite možete da dodate i meso, a ne morate. Stavite na šporet i kad krene da ključa ponovo dodajte rezanca i kuvajte još minuta, dva. Prijatno!
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem