Jednostavna jela koja se lako pripremaju su odlična kada je napolju vruće i kada ne želimo da provodimo puno vremena pored šporeta. Đuvečje popularno srpsko jelo koje se pravi od jeftinih sastojaka, a gotovo je za manje od pola sata. Mi vam predlažemo da za ručak napravite đuveč sa tikvicama, lukom i šargarepom, a poslužite samo sa hlebom. Uživajte!
- Sastojci:
- 2 crna luka
- 2 šargarepe
- 2 tikvice
- 2 paradajza
- 1 čen belog luka
- 1 veza peršuna
Priprema:
Iseckajte crni luk i propržite, pa dodajte šargarepu. Kada malo omekša dodajte tikvice isečene na kockice, pa promešajte. Poklopite i dinstajte nekih 7 minuta.Paradajz zasecite i stavite u vrelu vodu nekih 5-10 minuta, pa ogulite kožicu i sitno iseckajte. Dodajte u povrće, začinite po želji, pa dodajte mleveni beli luk i seckani peršun. Sve dobro promešajte i kuvajte još nekih 10 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem