Jednostavna jela koja se lako pripremaju su odlična kada je napolju vruće i kada ne želimo da provodimo puno vremena pored šporeta. Đuvečje popularno srpsko jelo koje se pravi od jeftinih sastojaka, a gotovo je za manje od pola sata. Mi vam predlažemo da za ručak napravite đuveč sa tikvicama, lukom i šargarepom, a poslužite samo sa hlebom. Uživajte!

  • Sastojci:
  • 2 crna luka
  • 2 šargarepe
  • 2 tikvice
  • 2 paradajza
  • 1 čen belog luka 
  • 1 veza peršuna 

Priprema:
Iseckajte crni luk i propržite, pa dodajte šargarepu. Kada malo omekša dodajte tikvice isečene na kockice, pa promešajte. Poklopite i dinstajte nekih 7 minuta.Paradajz zasecite i stavite u vrelu vodu nekih 5-10 minuta, pa ogulite kožicu i sitno iseckajte. Dodajte u povrće, začinite po želji, pa dodajte mleveni beli luk i seckani peršun. Sve dobro promešajte i kuvajte još nekih 10 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa