Lažne pite su postale popularne zbog jednostavne pripreme i fantastičnog ukusa. Od sastojaka možete da koristite šta god želite,a mi vam predlažemo da napravite ovu sa tikvicama i krompirom. Dodatak luka, sira i začina je čine toliko ukusnom da nećete moći da se zaustavite na jednom parčetu. 

  • Sastojci:
  • 3 krompira
  • 3 tikvice
  • 1 crni luk
  • 4 jajeta 
  • 1/2 šolje prezli 
  • 1 šolja brašna 
  • 1/2 kašičice sode bikarbone 
  • bosiljak
  • 4 kašike maslinovog ulja 
  • 80 g parmezana 
  • mirođija
  • mladi luk
  • 100 g tvrdog sira 

Priprema:
Krompir izrendajte i stavite u posudu, pa prelijte vodom. Tikvice isecite na kolutove, stavite u drugu posudu i posolite. Ostavite da stoji i jedno i drugo povrće 15 minuta. Tikvice su pustile višak vode i to procedite, pa dodajte u posudu sitni seckani crni luk, jaja koja ste prethodno umutili, prezle, brašno i sodu bikarbonu. Sve dobro sjedinite, pa posolite, pobiberite, pospite sušenim bosiljkom i promešajte. Zatim dodajte parmezan i maslinovo ulje i opet dobro promešajte. Na kraju dodajte seckanu mirođiju i mladi luk i opet dobro promešajte. Pola smese sipajte u vatrostalnu posudu i poravnajte, pa preko sipajte rendani krompir koji ste prethodno procedili. Zatim ide drugi sloj tikvica i na kraju pospite rendanim tvrdim sirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko sat vremena. Po potrebi prekrijte folijom.

Izvor: Stvar ukusa