Lažne pite su postale popularne zbog jednostavne pripreme i fantastičnog ukusa. Od sastojaka možete da koristite šta god želite,a mi vam predlažemo da napravite ovu sa tikvicama i krompirom. Dodatak luka, sira i začina je čine toliko ukusnom da nećete moći da se zaustavite na jednom parčetu.
- Sastojci:
- 3 krompira
- 3 tikvice
- 1 crni luk
- 4 jajeta
- 1/2 šolje prezli
- 1 šolja brašna
- 1/2 kašičice sode bikarbone
- bosiljak
- 4 kašike maslinovog ulja
- 80 g parmezana
- mirođija
- mladi luk
- 100 g tvrdog sira
Priprema:
Krompir izrendajte i stavite u posudu, pa prelijte vodom. Tikvice isecite na kolutove, stavite u drugu posudu i posolite. Ostavite da stoji i jedno i drugo povrće 15 minuta. Tikvice su pustile višak vode i to procedite, pa dodajte u posudu sitni seckani crni luk, jaja koja ste prethodno umutili, prezle, brašno i sodu bikarbonu. Sve dobro sjedinite, pa posolite, pobiberite, pospite sušenim bosiljkom i promešajte. Zatim dodajte parmezan i maslinovo ulje i opet dobro promešajte. Na kraju dodajte seckanu mirođiju i mladi luk i opet dobro promešajte. Pola smese sipajte u vatrostalnu posudu i poravnajte, pa preko sipajte rendani krompir koji ste prethodno procedili. Zatim ide drugi sloj tikvica i na kraju pospite rendanim tvrdim sirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko sat vremena. Po potrebi prekrijte folijom.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem