Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PUNJENI PATLIDŽAN: Pikantni gurmanluk bez mesa koji ćete obožavati (VIDEO)

Patlidžan možete da spremite na milion načina, a jedan od najukusnijih je punjeni.

 Punjeni patlidžan Izvor: Printscreen/YT/Ricette di Casa Mia

Od povrća možete da spremite prave gurmanluke, a upravo takav je i recept za punjeni patlidžan. Ovo povrće jakog ukusa napunite aromatičnim i pikantnim nadevom, pa zapecite. Uživaćete u svakom zalogaju, svi će biti oduševljeni ukusom, a nećete utrošiti puno vremena. Ako ste ljubitelj patlidžana, probajte i ovaj rolovani.

  • Sastojci:
  • 4 patlidžana 
  • 2 paprike 
  • 1 paradajz 
  • 1/2 ljute papričice 
  • 1 čen belog luka
  • 2 kriške hleba 
  • 3 kašike parmezana 

Priprema:
U tankom sloju skinte koru patlidžana, samo sa jedne strane. Poređajte na pleh obložen pek papirom, tako da strana sa korom bude okrenute na dole. Premažite uljem i posolite, pa pecite na 200°C oko 15 minuta. Papriku, paradajz, ljutu papričicu i beli luk izblendirajte, pa pomešajte u posudi. Hlebu isecite koricu, pa sredinu iseckajte i dodajte u smesu, kao i parmezan. Dobro promešajte. Patlidžan zasecite po sredini i raširite, pa napunite smesom. Prelijte uljem i pospite parmezanom. Vratite u rernu na još 20 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti