Od povrća možete da spremite prave gurmanluke, a upravo takav je i recept za punjeni patlidžan. Ovo povrće jakog ukusa napunite aromatičnim i pikantnim nadevom, pa zapecite. Uživaćete u svakom zalogaju, svi će biti oduševljeni ukusom, a nećete utrošiti puno vremena. Ako ste ljubitelj patlidžana, probajte i ovaj rolovani.
- Sastojci:
- 4 patlidžana
- 2 paprike
- 1 paradajz
- 1/2 ljute papričice
- 1 čen belog luka
- 2 kriške hleba
- 3 kašike parmezana
Priprema:
U tankom sloju skinte koru patlidžana, samo sa jedne strane. Poređajte na pleh obložen pek papirom, tako da strana sa korom bude okrenute na dole. Premažite uljem i posolite, pa pecite na 200°C oko 15 minuta. Papriku, paradajz, ljutu papričicu i beli luk izblendirajte, pa pomešajte u posudi. Hlebu isecite koricu, pa sredinu iseckajte i dodajte u smesu, kao i parmezan. Dobro promešajte. Patlidžan zasecite po sredini i raširite, pa napunite smesom. Prelijte uljem i pospite parmezanom. Vratite u rernu na još 20 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem