Počela je sezona tikvica, a jela pripremljena od ovog povrća su neverovatno ukusna. Od njih možete da pravite pljeskavice, možete da ih pohujete, punite, kao i da pravite čokoladnu tortu. Skoro svako jelo od ovog povrća je vrlo jednostavno za pripremu, a ako ih volite, onda vam predlažemo da probate i tikvice punjene mlevenim mesom, kao i nadevom od jogurta. Odličan su predlog za ručak, a mogu i za večeru da se posluže.
- Sastojci:
- 1 crni luk
- 1 kg mlevenog mesa
- 3 tikvice
- 5-6 kašika jogurta
- 5-6 kašika ulja
- 1 kašika muskatnog oraščića
- 1 kašičica italijanskog začina
- 1 veza peršuna
- 1 mladi luk
- 1 kašika kečapa
Priprema:
U mleveno meso dodajte sitno seckani crni luk, pa posolite i pobiberite i pospite muskatnim oraščićem, kao i začinima po želji. U posudi pomešajte ulje i italijanski začin, kao i neki po vašem ukusu. Tikvice presecite na pola po dužini, pa svaku premažite smesom od ulja. Poređajte na pleh obložen pek papirom i preko stavite deblji sloj mlevenog mesa, po celoj dužini. U jogurt dodajte mleveni beli luk, seckani mladi luk, seckani peršun, kečap kao i začine po želji, pa promešajte. Dobijenu smesu premažite preko mlevenog mesa. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 45 minuta. Možete da služite sa pečenim krompirom.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem