Počela je sezona tikvica, a jela pripremljena od ovog povrća su neverovatno ukusna. Od njih možete da pravite pljeskavice, možete da ih pohujete, punite, kao i da pravite čokoladnu tortu. Skoro svako jelo od ovog povrća je vrlo jednostavno za pripremu, a ako ih volite, onda vam predlažemo da probate i tikvice punjene mlevenim mesom, kao i nadevom od jogurta. Odličan su predlog za ručak, a mogu i za večeru da se posluže. 

  • Sastojci:
  • 1 crni luk
  • 1 kg mlevenog mesa
  • 3 tikvice
  • 5-6 kašika jogurta
  • 5-6 kašika ulja 
  • 1 kašika muskatnog oraščića
  • 1 kašičica italijanskog začina 
  • 1 veza peršuna 
  • 1 mladi luk
  • 1 kašika kečapa

Priprema: 
U mleveno meso dodajte sitno seckani crni luk, pa posolite i pobiberite i pospite muskatnim oraščićem, kao i začinima po želji. U posudi pomešajte ulje i italijanski začin, kao i neki po vašem ukusu. Tikvice presecite na pola po dužini, pa svaku premažite smesom od ulja. Poređajte na pleh obložen pek papirom i preko stavite deblji sloj mlevenog mesa, po celoj dužini. U jogurt dodajte mleveni beli luk, seckani mladi luk, seckani peršun, kečap kao i začine po želji, pa promešajte. Dobijenu smesu premažite preko mlevenog mesa. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 45 minuta. Možete da služite sa pečenim krompirom.

Izvor: Stvar ukusa