Nema ništa lepše nego kada za doručak ili večeru poslužite domaće lepinje. Ovog puta vam predlažemo nešto malo drugačije i jednostavnije, a jednako ukusno. Reč je o lepinjama koje se prave od pire krompira, a pune se pečurkama i sirom. Ništa lepše niste probali, a trebaće vam oko pola sata za pripremu. Uživajte!
- Sastojci:
- Za testo:
- 1 veliki krompir
- 80 g krompirovog skroba
- 3 prstohvata soli
- 1 kašika šećera
- 1 kašika neslanog putera, sobne temperature
- Za punjenje:
- 130 g pečuraka
- 20 g neslanog putera
- 1 čen belog luka
- 1 manji crni luk
- 3 kašike parmezana
- 100 ml mleka
- 1 kašika brašna
- tvrdi sir
Priprema:
U tiganju istopite puter, pa propržite sitno seckani crni luk, a pred kraj dodajte i mleveni beli. Zatim dodajte seckane pečurke i kada se malo proprže sipajte parmezan i melko. Promešajte, pa dodajte brašno i kada se smesa malo zgusne, posolite i pobiberite. Promešajte još jednom i sklonite sa šporeta. Krompir skuvajte i ispasiratje. Zatim dodajte so, šećer, puter i skrob, pa sve dobro sjedinite. Uzimite malo smese od krompira, istanjite u rukama, pa sipajte malo punjenja od pečuraka i seckani ili rendani sir. Oblikujte lopticu i malo pritisnite rukama, da dobijete kao pljeskavicu. Pržite u tiganju na malo zagrejanog ulja sa obe strane.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus