Danas živimo ubrzano i retko kada imamo vremena da se opustimo i kvalitetno provedemo vreme sa našim najdražim ljudima. Nekada je nedeljni ručak značio da se porodica okuplja kod bake i da imamo priliku da uživamo u svim čarima domaće kuhinje, ali i da pretresemo sva dešavanja i konačno se opustimo posle naporne radne nedelje. Bilo je puno smeha i naravno uživanja u raznovrsnim specijalitetima koji su napravile vredne ruke naših baka.

Gust raspored i previše obaveza pruža nam malo vremena za opuštanje, pa se zato svi okrećemo brzoj hrani koja je jednostavna za pripremu. Ali, to ne znači da i obično jelo kao što je sendvič koristeći kvalitetne namirnice ne možemo da podignemo na viši gastornomski nivo. Vruću lepinju ili hleb namažite Carnex Tuna paštetom koja se pravi od odabranih komada tune žutih peraja i prirodnih začina. Ove dve savršeno uklopljene namirnice su dovoljne kada vam je potreban brzinski doručak ili užina.

Carnex paštete su broj 1 na tržištu Srbije i dugo su sinonim za kvalitet i dostupnost, a kada je reč o posnim paštetama i tu su prošle godine bili lideri. I to sve zahvaljujući savršeno izbalansiranim sastojcima vrhunksog kvaliteta koji su rezultirali paštetama blagog, ali i ujedno bogatog ukusa i fine strukture. Ona koja se izdvaja je svakako tuna koja je odlično rešenje i za Uskršnji post koji je u toku. Nekada izbor hrane za post nije bio ovako raznolik, a danas možete da uživate u raznim specijalitetima bez trunke griže savesti. Napravite prava mala kulinarska remek-dela tako što ćete posnu tuna paštetu koristiti kao namaz za rolate, kao punjenje za korpice…

Ali, bez obzira što je posna, tuna pašteta se savršeno kombinuje i sa mrsnim sastojcima, pa tako možete da obogatite i svečanu trpezu za najradosniji hrišćanski praznik – Uskrs. Okupite porodicu za stolom i uživajte u hrani i razgovoru, a nakon praznika kada vam ostanu jaja možete i da ih napunite ovom paštetom.

Neka vam svaki dan bude namazan i najsmejan!

Izvor: Promo