Sastojci:
- 1 konzerva tunjevine (ocediti)
- 1 veći paradajz (sitno seckan, bez semenki)
- 1-2 kašike majoneza
- 1 čen belog luka (sitno iseckan ili izgnječen)
Priprema:
Ako tražite jednostavan, a ukusan namaz koji možete pripremiti za doručak, večeru ili kao predjelo, ova kombinacija tunjevine i paradajza je savršen izbor. Lagan, osvežavajuć i bogat proteinima, idealan je za mazanje na hleb, kreker ili kao dodatak sendvičima. Osim što je ukusan, ovaj namaz se priprema za manje od 10 minuta!
Ako želite laganiju verziju, majonez možete zameniti grčkim jogurtom.
Za dodatnu aromu, dodajte malo origana ili čili pahuljica.
Ako želite kremastiju teksturu, možete izblendati sve sastojke u glatku paštetu.
Tunjevinu izmrvite viljuškom u činiji. Dodajte sitno seckan paradajz i izgnječeni beli luk. Umešajte majonez i opcino začinite po ukusu solju, biberom i limunovim sokom. Sve dobro sjedinite i ohladite u frižideru 15-20 minuta pre serviranja.
Poslužite sa prepečenim hlebom, krekerima ili kao punjenje za sendviče.
Bonus video
Uskršnja pečena šunka sa medenom glazurom
Kako da napravite krafin - uskršnji kolač sa suvim grožđem
Jagnjeća plećka za uskršnji ručak - savršeno mekano meso koje se topi u ustima
Salata od jaja i kornišona koja može da bude i namaz
Najlepši slatkiš uskršnja gnezda