Sastojci:
- 470 g belog pasulja iz konzerve, ispranog i oceđenog
- 1 ljuta papričica, isečena
- ½ kašičice luka u prahu ili po ukusu
- 1 čen belog luka ili po ukusu
- 1 šaka vlašca, iseckanog
- 2 kašike svežeg limunovog soka ili po ukusu
- 1 kašičica soli
Recept za posni namaz od belog pasulja:
Kako biste napravili ovaj namaz u blender stavite sve sastojke i blendirajte dok ne postane kremasto. Testirajte ukus i prilagodite ga po svom ukusu.
Stavite u tanjir za serviranje i ukrasite svojim omiljenim dodacima. Servirajte ga odmah. Možda ćete želeti da napravite i domaći posni namaz od leblebija i pečenih paprika.
Pročitajte kako se pravi domaći posni majonez
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Namirnice koje mogu da zamene ulje u receptima
Zapečene ćuftice od mlevenog pilećeg mesa sa crvenim kupusom
Pileća krilca sa belim lukom i parmezanom
Domaći nutela keksići
Svinjski file u sosu od meda i belog luka